2020 yazın bir şey yapmam derken sürpriz bir şekilde Ildır’a geldim. Gelmişken de hafta sonuna uzattım. Ancak 27-28 Haziran hafta sonu sokağa çıkma yasağı ilan edilince ben de 26 Haziran’da Urla gezisine çıkayım dedim. Urla, Urla Bağ Yolu tamamen hayal kırıklığı ancak Od Urla iyi ki gitmişim dediğim bir yer oldu. Şef Osman Sezener’in sahibi olduğu Od Urla bostandan sofraya servis veren bir lokanta. Maalesef bu yaz pek tadımız tuzumuz yok ama ben buraya gidince bir havam değişti. Personel tamamen hijyen şartlarına uyuyor, herkes maskeli ancak misafirlerin maske takması zorunlu değil. Tadım menüsünü yemek isterdim ama hem vaktim yoktu hem de tek kişi tadım menüsü bayağı çok geliyor. Onu başka zaman tadarım umarım 🙂

Od Urla
Od Urla Bostanı

Bana mutlaka barda otur dediler ancak 1.62 mtlik boyumla bar taburesi ile aynı boyda olduğumdan bara maalesef oturamadım 🙂

Benimle aynı boyda olan bar tabureleri

Peki ben ne yedim?

Od Urla Menü
Od Urla’nın kendi yapımı zeytinyağ ve ekmekler
Şefin hoşgeldin sunumu

Başlangıç olarak ağır ateşte pişmiş Ege ahtapotu. İçinde minik pişiler ve bezelye sosu ile servis edildi. İçecek olarak sauvignon blanc şarap içtim.

Ege ahtapotu

Ana yemek olarak enginar pilav yatağında günün balığını aldım. Günün balığı levrekti. Lokum gibi pişirmişler, bayıldım.

Enginar pilavı yatağında levrek
Double espresso ve yanında mini tatlılar

Bu arada OD URLA’nın tabaklarına, bardaklarına, kadehlerine bayıldım. Şarap kadehleri Nu, tabak ve kahve fincanını kendi atölyelerinde yapılıyormuş. Tatlıya yer kalmadığı için sadece kahve aldım. Ne kadar ödedim? 1 kadeh şarap 55₺, ahtapot 89₺, levrek 120₺, kahve 20₺, soda 11₺, toplam 295₺ ödedim (azıcık da bahşiş ekledim tabii 🙂 Urla’ya gelirseniz burasını kesinlikle tavsiye ederim. Afiyet olsun!