Merhaba,

Geçen hafta Gülşen (@almostkitcken) ile Casole’de yürüyüşe çıkıp erik topladık ama sonra o erikler kaldı. ben de bu hafta üşenmedim, marmelat yaptım. Hatta sonra marmelat dolgulu kurabiye bile yaptım. Köyde böyle şeyler yapmak bayağı keyifli, şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun!

Erik Marmelatı Dolgulu Kurabiye Tarifi

Malzemeler;

  • 125 gr oda sıcaklığında tereyağ
  • 3-3,5 bardak un
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1/2 bardak buğday nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 yumurta
  • marmelat

Marmelat dışındaki tüm malzemeyi bir kaba alın. Yanınızda buz gibi soğuk su bulundurun. Un tereyağ ile toparlanmaya başlayınca hafif hafif su eklemeye başlayın. Hamurun çok yumuşak bir hamur olması lazım. Sonra istediğiniz gibi şekil verebilirsiniz. Ben kalpli şekiller yaptım. 170C önceden ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişirip, üstüne marmelatı ekleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun 🙂

Chianti Tepelerine nazır marmelat dolgulu kurabiyeler