Merhaba,

İzolasyonun sonlarına yaklaştığım İstanbul’daki evimden bildiriyorum. İzolasyonun bir iyi yanı bilgisayarda ayıklamak istediğim, bloglara geçirmek istediğim yazıları yazıyor olmam. Sanırım yemek yapmayı, yemeyi, blog yazmayı ve son yıllarda film çekmeyi çok seviyorum. Neyse biz konumuza dönelim. Sevgili @almostkitchen, yani Gülşen Laleoğlu, instagram hesabını kapatmadan önce Pazar günleri Baking Day yapıyordu. İlkinde bir Toscana çöreği olan Pan di Ramerino yapmıştık, buradan tarifine ulaşabilirsiniz. Daha sonra, Lizbon’a gittiğimizde herkesin öve öve bitiremediği, bir rivayete göre tarifini 2-3 kişinin bildiği Pastéis de Belém‘in Pastel de Nata’sını yaptık. Ben de tarifi aşağıda sizlerle paylaşıyorum, afiyet olsun!

Malzemeler

Hamur için;

  • 200 gr un
  • 130 gr yumuşak tereyağ
  • 120 gr su
  • 5 gr tuz

Şerbet için;

  • 90 gr şeker
  • 100 gr su
  • 1 çubuk tarçın
  • 1 limon kabuğu

Muhallebi için;

  • 17 gr un
  • 10 gr nişasta
  • 220 gr süt

Krema için;

  • 3 yumurta sarısı

Hazırlanışı

Önce hamuru yaparak başlayalım. Un, su ve tuzu karıştırın, zaten hemen hamur kıvamına gelecek. Hamuru 2 eşit parçaya bölün. Yukarıdaki ilk fotodaki gibi açın ve tereyağın yarısını içine sürün. Daha sonra rulo şeklinde katlayın. İkinci hamura da aynı şekilde açıp içine kalan tereyağı sürün. İlk ruloyu için koyun ve beraber katlayın. Bu kalın ruloyu bir poşete veya stretch filme sarıp dolapta en az 12 saat kadar dinlendirin. 12 saat sonunda şerbeti ve muhallebiyi yapmaya başlayabiliriz. Su, şeker, tarçın ve limon kabuğu kaynasın ve daha sonra soğusun. Bu arada muhallebi için gerekli malzemeleri de karıştırarak muhallebiyi yapalım. Hepsi soğuyunca şerbeti muhallebiye ekleyin ve iyice karıştırın. Daha sonra 3 tane yumurta sarısını teker teker bu karışıma ekleyin ve iyice çırpın. Bu karışımı tel süzgeçten geçirmemiz gerekiyor ki iyice pürüzsüz olsun. Kremamız hazır olunca hamuru kesmeye başlayabiliriz. Bu arada fırını 200Cye ayarlayın ki ısınmaya başlasın. Hamuru yukarıdaki gibi 2 parmak kalınlığında kesin. Benden 12 tane kadar çıktı. Daha sonra bu disk şeklindeki mini hamurları elimizle mini tart şeklini vereceğiz. Çok hızlı olmanız ve tereyağı eritmememiz sonucun çıtır çıtır olmasını sağlayacaktır. Tart şeklini verdikten sonra içine krema koyuyoruz ve hoop fırına! Benimkiler yaklaşık 30 dakikada piştiler. Sonuç mu? Çıtır çıtır mini tartlar! Belem’e gidemiyorsak Belem ayağımıza gelsin, değil mi? 🙂