Evet, gelin size biraz benim köyün şaraplarını anlatmaya başlayayım. Chianti denilince aklınıza ilk gelmesi gereken Sangiovese (okunuşu sencovese) üzümü! Eğer içtiğiniz bir Chianti Classico ise şarabın 85%i mutlaka bu üzümden olmalı. Aklınıza gelmesi gereken başka bir şey ise yüksek asitli şaraplar! Yani demek oluyor ki Chianti şaraplarını genellikle domatesli yemeklerle bir güzel yiyebilirsiniz. Yemek şarap uyumu hep çok önemsenen bir şey, tabii ki önemli, yemeğinize eşlik eden şarabın lezzetleri coşturması istediğimiz bir şey! Chianti içerken aklınıza hep domatesli yemekler gelebilir. Bunun yanında tabii bistecca fiorentina’ya harika eşlik eder. Chianti’de yüzlerce üretici var, Sangiovese’den ekonomik şaraplar yapılırken Brunello di Montalcino Bölgesi’ndeki gibi üst kalite şaraplar da yapılabiliyor.

En sevdiğim şarap öğrenme sitesi Winefolly‘den bir kaç Chianti görseli de paylaşıyorum. Yukarıdaki tadım notu harika! Sangiovese üzümü genellikle siyah kiraz, böğürtlen, tütün, biraz kahve gibi tatlarda olabiliyor. Şarap öğrenmek istiyorsanız bu sayfayı mutlaka sık sık ziyaret edin. Ama şarap öğrenmeyi de kafaya çok takmayın, için gitsin! Salute!